Hoho, další nalezená alergie

11. 02. 2008 | † 30. 09. 2015 | kód autora: Uh5
Zajímalo by mě co budu v budoucnu jíst jestli to bude takhle i nadále pokračovat.
  1. Nesmím jíst nic co má v sobě lepek, tzn. nic co obsahuje pšenici, oves, ječmen nebo žito a to v jakékoli podobě (vyjímku tvoří speciální deproteinované,, ale těch je fakt málo). Patří tam i věci co zdánlivě s moukou nemají nic společného- například sladový sirup a tak...takže pivo je tabu. Dodržuju to téměř stoprocentně. Jen občas se stane nějaká nehoda, proto si raději vařím sama abych měla naprostou kontrolu,
  2. Nesmím jíst, zatím jen prozatimně, doufám, žádný mléčný výrobky. Alergie na kasein- mléčná bílkovina. Docela to dodržuju, ale zase ne úplně. Třeba čokoládu jím, hlavně hořkou, ale to mlíko v tom taky je. Před třemi týdny jsem si dala v restauraci zapečenou brokolici se sýrem. Přežila jsem to bez následků...tak se to snad už lepší.
  3. Dneska jsem dedukcí zjistila, že mám asi alergii na kurkumu- takový žlutý koření, součást kari, používá se to v indický kuchyni. To je fakt k vzteku. Protože už téměř všechny světové kuchyně jsou pro mě tabu alespoň ty fakt dobrý jako italská (těstoviny, pizza- kvůli lepku), čínská (pitomá sojová omáčka v sobě má pšenici) francouzská (sýry, pečivo...šneky bych ale mohla:-D)...teď je v tahu asi i ta indická, protože bez kari to není prostě ono. Ach jo. Vrhnu se na průzkum mexický.Akorát to budu muset vymyslet nějak bez masa, protože to až na rybičky moc nepapám. To mi pro změnu nechutná. Ať žiju!

Zobrazit další články tohoto autora

Další články z rubriky zdravi

Související články

Copyright © 2008-2017 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.